Ett gott tilltugg/snacks till adventsglöggen. Här har jag smaksatt sockerlagen med pepparkakskryddor. Försvinnande goda bland både stora och små.

 
Det här behöver du:
200 gram mandlar
200 gram Dansukker strösocker
1½ dl vatten
1 tsk kanel
½ tsk malen nejlika
½ tsk ingefära

Brända mandlar
 
Gör såhär:

Blanda ner ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp. Koka på hög värme tills sockret bildar vita kristaller runt mandlarna. Här kan du välja om du vill ta upp mandlarna och låta dom torka, eller så fortsätter du röra i kastrullen på låg värme tills sockret smälter igen och mandlarna blir glansiga. Akta så du inte bränner dig, för det är väldigt varm. Häll sedan ut mandlarna på en plåt och låt stelna/torka. Bryt sedan mandlarna i bitar. Förvaras torrt.

Brända mandlar

Brända mandlar

 

Linda Nilsson  

Linda Nilsson
Linda Nilsson driver den öländska matbloggen Kryddburken. Hon kommer ursprungligen från Norrland, och har en passion för att både fotografera och laga mat, som alltid kommer till uttryck på hennes blogg. Många av rätterna som man kan hitta där är olika versioner på husmanskost, där det rustika, enkla och barnfamiljen kommer i fokus.

Du hittar Lindas egna blogg på http://kryddburken.se/


Ladda ner recept som PDF

Lämna en kommentar